Zorgen in het huisgezin van God

Zorgen in het huisgezin van God

Afgelopen woensdag op de gemeentevergadering vertelde ik dat het thema voor komende zondag is: “De gemeente, het huisgezin van God. Als je nieuwsgierig bent wat dat betekent, wil ik je graag uitnodigen om de dienst met ons mee te maken en dat te ontdekken. In deze overdenking wil ik een actueel aspect daarvan met jullie delen: zorgen binnen Gods gezin. 

We zien het allemaal om ons heen: stijgende prijzen in de winkels, de energieprijzen die de pan uit rijzen. En dat in een heftigheid die zijn weerga niet kent. Velen maken zich zorgen: kunnen we die stijgende kosten nog wel betalen, moet ik straks keuzes maken: eten of een warm huis? 

Deze vragen gaan onze deuren niet voorbij en misschien lig jij ook wel wakker van hoe je de eindjes in vredesnaam aan elkaar moet knopen. Hoe geweldig is het dan om deel uit te mogen maken van het huisgezin van God! Allereerst omdat in Gods gezin God zelf onze almachtige Vader is die voor Zijn kinderen zorgt. Als je weet dat Hij voor je zal zorgen, waarom zou jij je dan zorgen maken? Er valt geen haar van je hoofd zonder dat Hij het weet! 

En in de tweede plaats zijn we in Gods huisgezin elkaars broers en zussen. En die zijn er om zorgen mee te delen, om te helpen. Blijf er dan niet mee rondlopen, maar zoek je broers en zussen op, deel je zorgen en laten we samen naar een oplossing zoeken. In de veilige omgeving van Gods gezin! 

Tot zondag! 

Erwin 

overdenking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*