Volg je hart?

Ik houd van spreuken en quotes, waarin met weinig tekst veel wordt gezegd. Maar kom er door de jaren heen achter dat er ook veel zijn die weinig zeggen of je onbewust op een verkeerd spoor zetten.

Zomaar een paar die je regelmatig hoort of misschien wel zelf gebruikt als je een lastige beslissing moet maken: ‘Als het niet goed voelt dan moet je het niet doen’, ‘Volg je hart’, ‘Geloof in jezelf’. Met andere woorden: Doe wat je diep van binnen wilt en wat goed voelt voor jou.

Maar zet daar eens tegenover wat de Bijbel zegt in Jeremia 17:9: “Niets is zo onbetrouwbaar als het hart, onverbeterlijk is het, wie zal het kennen?”

Als we kijken naar ons ‘zelf’ als de autoriteit voor wat goed en juist is, realiseren we ons niet dat we dan meestal geleid worden door eigenbelang. En geneigd zijn te kiezen voor de makkelijke weg in plaats van wat moeilijk is en moreel goed.

De waarheid is dat ‘Volg je hart’ meer huwelijken heeft beëindigd, meer verslavingen veroorzaakt, meer lichamen verminkt, meer zielen vernietigd en meer levens beëindigd dan wij beseffen. Het is een van de meest effectieve slogans van de hel. Satan liegt ons de vernieling in.

We weten niet wat het beste voor ons is. Alleen Jezus weet dat. Volg je hart NIET! Volg Degene die het geschapen heeft. En leer Zíjn woorden uit je hoofd zodat díe je richting kunnen geven als je dat nodig hebt.

Arianne