Vorige week zaten we een ochtend zonder stroom. Gelukkig wel vooraf gewaarschuwd, zodat je maatregelen kon nemen: Laptop of Ipad opgeladen? Telefoon opgeladen? Auto opgeladen? Ik dacht er aan hoe geprogrammeerd we inmiddels zijn als het gaat om opladen. We willen zo snel mogelijk van ‘leeg’ naar ‘vol’. Het kwijtraken van de oplader geeft ons stress of soms zelfs paniek.

Als het gaat om ons geestelijke leven nemen we het over het algemeen wat minder nauw met opladen. We hebben vaak geen vast ritme daarin. En nemen nogal eens genoegen met een klein streepje erbij op onze batterij. Van rood naar oranje, zeg maar. Terwijl we in andere gevallen toch echt gaan voor groen, om zo lang mogelijk vooruit te kunnen. Net als met de tank van onze auto. Daar gooi je toch ook niet steeds een klein beetje brandstof in?

Dat doet me denken aan een liedje van Herman Boon:’ Effe tanken’ 

“…Als je met Jezus leeft dan moet je er om denken dat je elke dag effe bij Hem gaat tanken. Want als je dat niet doet dan weet je niks te zeggen als iemand jou vraagt iets over Jezus uit te leggen. En weet je wat je dan denkt? O, had ik nou maar getankt…

Dus dit is nu mijn vraag: ‘Heb jij al getankt vandaag?’

Arianne