Verliefd worden...

Afgelopen kringavond waren we bij hoofdstuk 5 van het boek van Henk Binnendijk “ Op weg naar de hemel.” Dit hoofdstuk gaat over het wasvat. De eerste mooie ontdekking in dit verhaal voor mij was het materiaal waarvan het wasvat gemaakt werd, was afkomstig van de koperen spiegels van de vrouwen. In plaats van bezig zijn met het uiterlijk en de buitenkant , wordt de aandacht naar binnen verlegd, naar ons innerlijk.

Maar wat mij het meeste raakte was het stukje was de regel uit Psalm 119 vers 9 : Waarmee zal de jongeling zijn pad rein bewaren? Als hij dat houdt naar Uw Woord.

Henk stelt het zo dat de jongeren ( van leeftijd of geloof) verliefd moeten worden op de Bijbel. Verliefd worden en daarin Gods liefde ontdekken en Zijn belofte: Een ieder die in Hem (Jezus) blijft zondigt niet. ( 1 Joh 3 vers 6 ) Geen opdracht om niet te zondigen, maar om dicht bij Jezus en in Hem te blijven.

Daar hebben ze voorbeelden voor nodig, mensen die hun liefde voor het Woord van God met hen delen. Die hen vertellen wat Gods Woord in hun leven heeft veranderd. Maar ook wat hen moeite kost en waar zij zelf nog mogen ontdekken en groeien in Gods Woord. Zo kunnen we elkaar inspireren op de kring, in onze gezinnen of in de ontmoeting op de zondag. En elkaar helpen onze liefde voor het Woord te laten groeien.