U bent de Bron van licht die in ons leeft

Je ziet het overal om je heen, in de winkels, op straat en in de huizen. Overal worden er weer lichtjes opgehangen en kerstbomen opgetuigd. Kaarsjes aangestoken en bij sommigen ook nog de open haard. In deze tijd van het jaar hebben we extra behoefte aan licht en warmte. 
Maar zodra het donker wordt, en ik in huis de kaarsjes aansteek gaan ook de gordijnen dicht. Ik geniet ervan, maar wat is daar buiten van te zien?

Hoe is dat met de Bron van Licht in mijzelf? Hoe vol ben ik daarvan? Heb ik als ik buiten kom, mijn figuurlijke gordijnen dicht. En ben ik niet zichtbaar. Of heb ik ze openstaan en deel ik een stukje van dat Licht verder in de wereld om mij heen. Dat Licht is een persoon heeft een naam en Zijn naam is Jezus. Zijn komst mogen we opnieuw vieren met Kerst!

Zomaar opeens een ontmoeting in de supermarkt. Ik mag de boodschappen van de meneer naast mij aan de kassa niet betalen. Hij lijkt zijn pas kwijt te zijn. Maar na enig zoeken, vindt hij deze toch en kan alsnog zijn boodschappen betalen. Ik reken mijn boodschappen af en loop naar buiten. Daar bij de auto spreekt de meneer me aan en bedankt me voor het aanbod. En zo raken we in gesprek en deelt hij dat hij wat in de war is, eenzaam na het overlijden van zijn vrouw. Nu opeens dingen moet regelen die zij altijd deed. En haar gewoon mist. Ik luister en geef wat tijd en aandacht. Zijn situatie oplossen kan ik niet zomaar, maar ik hoop dat ik hem heb kunnen laten merken dat hij er toe doet en gezien is. En ik, ik hoop dat hij een stukje Licht in mij heeft gezien.

Psalm 36 vers 10  “want bij u is de bron van het leven, in Uw licht zien wij het licht. “

Jeanine Roggeband