‘Wat is dat, daarginds?’

‘Da’s de wildernis,’ zei de mol. ‘Wees er niet bang voor.’

‘Stel je toch voor hoe wij zouden zijn als we minder bang waren?’

                                       Uit: De jongen, de mol, de vos en het paard

Stel je toch voor…

Je kent misschien dat moment nog wel: je bent vervuld van Gods Geest, je hart stroomt over, en je hebt het gevoel dat je àlles aankunt. Hoe lang geleden is dat voor jou? Of heb je dat afgelopen zondag nog ervaren, in de samenkomst?
‘Met mijn God spring ik over een muur!’
 2 Samuël 22:30b

Maar we hoorden toen ook: je bent zo lek als een mandje. Lekker bemoedigend… Ook ik ben zo lek als een mandje! Gods Geest lijkt soms zo weg te ‘sijpelen’ door angsten, valkuilen, door dagelijkse beslommeringen, je wordt weer volledig in beslag genomen door, misschien wel, je agenda?

Het is mijn verlangen God bovenaan te zetten in mijn agenda. En niet alleen in mijn agenda. Ook in mijn hart. Gods Geest Zijn werk te laten doen. Luisteren naar die stem vanbinnen.

Op een van de kringgesprekken kwam dit ook naar voren. Er leeft een verlangen onder ons om Zijn stem te verstaan en uit te stappen. Wat mooi! Laat je steeds weer opnieuw vervullen door Gods Geest.

Ik wil je uitdagen deze week (zoals die kring dat ook gedaan heeft met elkaar) te luisteren naar Zijn stem. Gewoon te doen wat Hij jou ingeeft. Die ene persoon te bellen… Een compliment te geven… Of iets ingrijpends te doen als het roer omgooien! Misschien je voet op het water zetten (het onmogelijke doen)?

En zullen we dan onze ervaringen delen met elkaar? Om zo te bemoedigen en aan te moedigen. En weer:
we hebben elkaar nodig, ik heb jou nodig.

Christus centraal, een leven van aanbidding… en wat kan God dan gaan doen in jouw leven?