Rotonde

Jaren geleden werd er een grote rotonde aangelegd bij Centraal Beheer voor een betere doorstroming van het verkeer. Nu staan er weer verkeerslichten. Kennelijk voldeed de rotonde niet. Rotondes kunnen ook wel een dingetje zijn. Zeker die met meerdere banen, want ja, je moet er als het ware induiken en aan de goede kant uitkomen. Verkeerslichten zijn, in dat geval, een stuk overzichtelijker. 

De afgelopen tijd heb ik een aantal nieuwe keuzes gemaakt. Kort daarna hoorde ik iemand iets zeggen over ‘van de rotonde af zijn’. Dat raakte me. Ik realiseerde me dat ik lange tijd steeds dezelfde rondjes heb gereden, zonder ooit echt een afslag te nemen. Ik zag ze een tijd niet omdat mijn leven in een soort mist was gehuld, maar toen ik ze weer ging zien had ik niet de moed om er een te nemen. En hield ik mezelf onbewust voor dat ik in elk geval in beweging was. Ik wist wat ik had, maar niet wat ik zou krijgen. Waar die nieuwe weg heen zou leiden. 

Je bent dan als een auto die maar rondjes blijft rijden en uiteindelijk stil zal komen te staan, omdat de brandstof opraakt.

Misschien herken je ook wel zulke rotondes in je eigen leven. Je werk, relaties, je geloof…Je kunt alleen verder groeien als je bepaalde zaken durft los te laten (verwachtingen, angsten, verkeerde overtuigingen, situaties…), zodat God je op nieuwe wegen kan leiden. En het leven weer gaat stromen.

Want: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Arianne Nap