Motorrijles

Toen onze jongens nog jonge jongens waren en Arnoud en ik voor ons huwelijk soms tijd moesten inplannen om met elkaar door te brengen, namen we motorrijlessen. Dat was eigenlijk bizar, zoiets ‘out of the box’, maar we deden het met veel plezier! Het was niet altijd makkelijk. Arnoud, groot en sterk, had minder moeite om de motor overeind te houden dan ik. Met enige regelmaat moest de instructeur me ‘even helpen’ de motor weer op de wielen te zetten, want de bijzondere verrichtingen waren niet eenvoudig!

Een trucje dat we leerden was ‘kijken in de richting waar je naartoe wilt’. Maar dat vergat ik nog wel eens. En dan klonk in het ‘oortje’ de stem van de instructeur: ‘Laura, kijken waar je naartoe wilt!’ En inderdaad, dat werkte, de motor ging dan ‘gewoon’ de goede kant op!

Toen we het ‘achtje’ en de ‘driedubbele cirkel – en haaks eruit rijden’ onder de knie hadden mochten we de weg op.

En ook daar gold diezelfde regel: kijken waar je naartoe wilt! Ook als het spannend was, als de weg nat was, als er grind lag of wat dan ook. Niet dichtbij kijken, kijk ver weg.

In het leven lijkt de weg soms ook nat, of is het alsof je over grind gaat en ben je bang voor een uitglijder. Of andere weggebruikers razen langs je heen en je wordt onrustig. Dan kan het gaan over geld, relaties, gezondheid, gebeurtenissen uit het verleden die je lijken te achtervolgen…

Ook dan mogen we ver vooruit kijken. En hebben we soms een ‘instructeur’ nodig om ons te helpen vooruit te zien.

En dat is waarom we in Eglesia Christus centraal willen stellen.

Dat betekent eigenlijk nog wel meer dan alleen ons oog gericht houden op Jezus. Het is een mooi begin, maar er zit nóg meer waarde in, er is méér dat Jezus voor ons heeft: we kunnen ons verdiepen in Zijn Woord, we kunnen Hem aanroepen, Hem aanbidden, elke dag! We mogen Hem vragen om hulp, om wijsheid, om vertrouwen. De hele dag door. Ons oog gericht houden op Hem die we mogen kennen van hart tot hart.

Hij zal de koers bepalen, met je oog gericht op Hem weet je dat je Hem achterna gaat.

Ook nu nog, vele jaren later, wijzen we elkaar erop dat we verder vooruit moeten kijken. We zijn elkaars instructeur geworden.

Wil jij een instructeur voor een ander zijn, en mag een ander dat voor jou zijn?

Fijne week gewenst!
Laura