Maak het ze niet te makkelijk

Sinds ik alleen woon in ons huis ben ik meer alert. Als ik ’s avonds laat de tuin in kom check ik altijd even de hoeken die buiten het licht van de lamp vallen. Ik controleer, voordat ik ga slapen, de deuren en ramen, zodat ik zeker weet dat er niet iemand zomaar binnen kan komen.

Je kent misschien het spotje wel van: Raampje dicht, lichtje aan, deur op slot! Je weet namelijk nooit wie er loert op een mogelijkheid om bij je in te breken.

Kennelijk is het nodig om mensen daar bewust van te maken.

Ik realiseerde me dat hetzelfde geldt voor ons geestelijke huis, ons hart. Ben je je bewust van wat er binnen kan komen? Via mensen die je toelaat in je leven? Dingen die je kijkt, luistert en leest of op een andere manier aandacht aan geeft? Maar ook zaken uit het verleden die nog steeds invloed hebben omdat je de deur niet hebt gesloten? Zoals bijvoorbeeld woede, bitterheid, schaamte…Het kunnen allemaal ingangen zijn voor satan om je leven binnen te komen. Hij loert op mogelijkheden. Kent je zwakke plekken. En probeert steeds weer een voet tussen de deur te krijgen.

Toen wij net in dit huis woonden hebben we iemand uitgenodigd om ons huis te controleren op inbraakgevoeligheid. We kregen uitleg en adviezen om ons huis zo goed mogelijk te beveiligen. En hebben aanpassingen gemaakt.

Maak het ze niet te makkelijk. Check je huis èn je hart!

Arianne