Houd me vast – prachtige investering in je relatie

In de nieuwsbrief van een aantal weken geleden, vertelde ik al over de cursus ‘Houd me vast’ die Eglesia vanaf oktober gaat aanbieden voor stellen.

Vandaag wil ik je een beeld geven van hoe zo’n cursusavond eruit ziet.

Om 19.45 uur wordt je ontvangen met koffie of thee. Op de eerste avond ontvangen jullie het boek ‘Met jou en God verbonden’ en twee werkboeken waarin je vragenlijsten en concrete opdrachten vindt om na de inleiding met zijn tweetjes te bespreken.

We starten precies om 20.00 uur met een stukje theorie dat door de trainer zal worden ingeleid. Daarna kijken jullie centraal een filmpje, waarna alle stellen uiteen gaan om met zijn tweetjes het werkboek door te werken en de concrete opdrachten gaan bespreken. We zorgen ervoor dat alle stellen ruim uit elkaar zitten zodat jullie alle privacy hebben om het gesprek te voeren.

Er zullen minimaal 5 en maximaal 12 stellen meedoen. En hoewel we dus met een groep zijn, zullen er GEEN groepsopdrachten of groepsdiscussies zijn. Je bent hier alleen voor jou en je partner. De trainers lopen rond langs de stellen en zijn beschikbaar voor vragen en begeleiding waar nodig en gewenst.

De onderwerpen die aan bod komen:
1. het leren herkennen van negatieve dialogen
2. het vinden van de pijnplekken
3. het terugkijken op een crisis
4. Houd me vast: betrokkenheid en verbondenheid ontwikkelen
5. kwetsuren vergeven
6. band versterken en je liefde levend houden

Het is een praktische cursus die vooral gericht is op het versterken van je verbondenheid met je partner. Je kunt je relatie verbeteren als je open, ontvankelijk en op elkaar afgestemd bent en wilt werken aan de emotionele band met de ander. En deze cursus helpt je daar zeker bij! Stapje voor stapje.

Eglesia vindt het belangrijk om deze cursus te faciliteren, omdat God een God van relaties is. In Johannes 15: 9-17 staat het kostbaarste gebod: Blijf in Mij en heb elkaar lief zoals Ik jullie heb liefgehad. En in Ef. 5: 22-33 herhaalt Hij dit specifiek voor de liefde tussen man en vrouw. Daarin hebben we Gods hulp nodig, maar het is ook goed om zelf stappen te zetten in het verstevigen van je huwelijk.

Hieronder nog een keer de praktische informatie:
Naam cursus: ‘Houd me vast’
Duur: 6 avonden op woensdagen van 19.45 uur – 22.00 uur
Data: 25 oktober, 8 en 22 november 2023 én 29 februari, 13 en 27 maart 2024
Locatie: in Sprengeloo, zo lang dat nog kan.
Bijdrage: €50 per stel

Je ontvangt bovendien beiden een werkboek en samen één exemplaar van het boek “Met jou en God verbonden” van Dr. Sue Johnson & Kenneth Sanderfer.

Cursusbegeleiders: Linda en Gerjo Pasman van Stichting Levende Liefde

Aanmelden: kan vanaf nu via een knop op de homepagina van churchbook die je naar het inschrijfformulier brengt. Of je kunt het formulier vinden via deze link