Het vaderhart van God

Afgelopen week heb ik naar Arianne geluisterd. En een opdracht uit de YFC waaier gedaan. Dit keer een waar ik echt even tijd voor vrij heb gemaakt. Ga een dag offline. Dat heb ik gedaan met het lezen van het boek: Bevrijdende liefde van Francine Rivers. Dit boek is geïnspireerd door het Bijbelboek Hosea. Door het lezen van Hosea heeft de schrijfster haar weg naar God weer terug gevonden. 

Op het eerste oog lijkt het Bijbelboek Hosea daar niet direct toe uit te nodigen, een profeet die met een vrouw moet trouwen die bekend was als prostitué. Er wordt veel gesproken over ontrouw en onheil. Totdat je doorleest en in hoofdstuk 11 uitkomt. Daar waar God tot Hosea spreekt en terugkijkt op zijn volk Israël. Hoe hij het liefhad en uit Egypte heeft geleid, het heeft leren lopen en verzorgd. Met koorden van liefde getrokken en van eten voorzien. En dan vers 8 dat Gods eigen verscheurd wordt door de ontrouw van zijn volk. God laat hier Zijn Vaderhart zien.  

En dan vele jaren later, is het Jezus die zegt: En die God is Mijn Vader!! 

“Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.….. Dan zul je begrijpen dat ik in mijn Vader ben, dat jullie in mij zijn en dat ik in jullie ben….. ” Jezus antwoordde: ‘Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.” (uit Johannes 14) 

Dank zij Jezus en alleen dank zij Hem, mogen wij God, de schepper van hemel en aarde en al wat daar op leeft, onze Vader noemen. Abba, omdat Zijn hart naar ons uitgaat en Hij zelf zegt in Hosea 6 vers 6:  

“Want liefde wil ik, geen offers; met God vertrouwd zijn is meer waard dan enig offer.” 

Abba, onze Vader. 

door: Jeanine Roggeband