Het Boek van de ontmoetingen
 
 
Het verlangen naar echte ontmoetingen zit diep in ons. De ànder zien en zèlf gezien worden. 
 
Mijn mooiste herinneringen gaan terug naar momenten met mensen waarin we elkaar echt van hart tot hart ontmoetten: avondjes met vrienden, wandelingen met Laura of anderen, toevallige ontmoetingen op reis. We waren open en kwetsbaar, bleven niet aan de oppervlakte en deelden wat er diep in ons leefde.
 
De Bijbel wordt ook wel het boek van de ontmoetingen genoemd. God die ons, de mens wil ontmoeten. 
 
De Bijbel staat vol met verhalen van gewone mensen die God ontmoetten en daardoor veranderden. Abraham, Maria, Paulus, zij worden in de Bijbel genoemd vanwege hun ontmoetingen met God, ontmoetingen die hun hart diep raakten en waardoor ze veranderden.
 
Het bijzondere is dat dat momenten waren waarin niets moest, geen prestatie, geen haast, geen wetjes, geen verplichtingen. Alleen maar er voor elkaar zijn, ‘ont-moeten’ dus. Weg van de drukte van het dagelijks leven.
 
Komende week staan we stil bij wat het lijden en sterven van Jezus voor ons betekent. Hij heeft ons vrijgemaakt, vrijgekocht van al het moeten. We hoeven niet te presteren om bij God te mogen horen, niet meer te presteren om onze schuldgevoelens weg te poetsen, nee we mogen ons geliefd voelen en gewoon bij Hem zijn.
 
Laten we in die Geest elkaar ontmoeten volgende week en vieren dat God in Zijn Zoon Jezus heel dichtbij ons wil zijn.
 

Arnoud