Durf jij het aan met Hem?

De machines draaien al, grote draaikolken met schuimkoppen worden zichtbaar op het wateroppervlak.  De meeuwen duiken af en aan op zoek naar een lekker maaltje.

Het is vrijdagavond en we staan bovenop het schip, klaar om de reis naar Engeland te beginnen en we genieten van dit schouwspel. De zon staat op het punt onder te gaan, en dat levert mooie plaatjes op.

Ja, we hebben vakantie en mogen deze week doorbrengen met mijn ouders samen. In Engeland. Bijzonder en waardevol.

Vannacht lag ik wakker en keek ik, vanaf mijn bed in onze hut, uit op het water.

Het water in die grote zee, zo veel en zo diep, was redelijk rustig, maar staat natuurlijk nooit stil. Het is mysterieus en heeft een ongekende diepgang.

Boeiend!

Het deed mij denken aan onze Heer Jezus, die in nauw contact stond met Zijn Vader in de hemel. Die Zijn energie haalde uit het samenzijn met Hem. Die zo’n diepe eenheid vormde met Zijn Vader, zo mysterieus, zo diep en altijd in beweging…

En dat terwijl Jezus net als wij, hier op aarde rondliep. Hij had ook te maken met afleiding, verleiding en misleiding. Ging Hij in de verdediging? Zocht Hij excuses? Nee, door het contact dat Hij had met Zijn Vader bleef Hij trouw aan Hem.

Wat een voorbeeld…

Joh. 15
‘Als iemand in mij blijft en ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen.’ zegt Jezus in vers 5.

Dit moedigt mij aan om ruimte te maken voor Gods Geest, te luisteren naar Zijn stem, en te doen wat Hij vraagt.

Wij mogen net zo diepgaand contact hebben met de Hemelse Vader als Jezus had, door de Heilige Geest, de Trooster, die kwam na Jezus’ Hemelvaart.

Gods Geest is als de wind en de golven: Hij staat nooit stil, is zó mysterieus en heeft een ongekende diepgang (meer dan de Noordzee!).

Durf jij het aan met Hem?