Het is bijna Pinksteren, het feest waarop we de uitstorting van de Heilige Geest vieren. De Geest die Jezus beloofde toen Hij naar de Hemel ging. Maar wat hebben we daar nu eigenlijk aan?

Het antwoord: HEEL VEEL! Jezus zei niet voor niets dat het goed was dat Hij naar de hemel zou gaan, anders zou Hij de Heilige Geest niet kunnen zenden. Als je alleen dat al tot je door laat dringen….

Maar van al die dingen die we door de Geest mogen ontvangen wil ik er één aanstippen. De Geest die ons kracht geeft.

Een tijdje terug kregen we een klapband met de caravan. Het lukte niet om de band te wisselen dus belden wij de wegenwacht. Toen de man van de wegenwacht bij de caravan kwam en wij zeiden dat we de caravan niet opgetild kregen om de reserveband er op te doen liep hij naar zijn auto en kwam terug met een kussen aan een slang. Hij legde het kussen onder de caravan en pompte er lucht in. We raakten daar even over aan de praat en hij vertelde dat dat kussen wel 12.000 kilo kon optillen.

Daar moest ik aan denken toen ik dacht aan de kracht van de Geest.
De Geest wordt ook wel de Ruach, de adem van God genoemd. En net als de lucht in dat kussen is de adem van God ook niet zichtbaar. Maar hij is er wel en zijn kracht is nog veel groter dan het optillen van een caravan. De Geest verandert harten, maakt van dood levend, doet grote wonderen. Ook als we met pech onderweg langs de weg van ons leven staan.

En weet je, toen je tot geloof kwam, een kind van God werd, kwam die kracht ook in jou.

We zijn allemaal net als de wegenwacht die de gestrande mensen die we op ons pad tegenkomen helpen en zien hoe groot de kracht van de Geest is.

Pinksteren, een feest van KRACHT!