Cursus 'Houd me vast'

Nieuwe cursus voor stellen: ‘Houd me vast’

In de zomer van 2022 vierden wij ons 30-jarig huwelijksfeest. We waren verbaasd hoe snel die tijd is gegaan. In de periode dat de kinderen klein waren, hadden we minder tijd en aandacht voor elkaar dan de jaren daarvoor. Aan het eind van de dag waren we vaak moe en de weekenden waren voor het gezin. Er was simpelweg te weinig energie over voor diepere gesprekken over wat je bezighoudt of dwars zit.

Nu de kinderen de deur uit zijn, brengen we weer meer tijd met zijn tweetjes door. En dat is fijn, maar ook even wennen. Bepaalde patronen en gewoontes in de relatie worden duidelijker zichtbaar nu er meer tijd samen is. Sommige zijn fijn en vertrouwd, maar er zijn ook patronen die we liever anders zouden zien, maar die ongemerkt ons leven zijn binnengeslopen. Waardoor de communicatie niet altijd lekker loopt, want je weet immers toch al hoe hij of zij gaat reageren. We vullen in, ontwijken, gaan over (eigen) grenzen, en zo meer. En we hebben gemerkt dat het fijn is als je af en toe – geholpen door een cursus of training – weer op elkaar kunt afstemmen en de relatie of de ander niet als vanzelfsprekend gaat zien.

Afgelopen december gingen we voor een weekend naar Texel waar we de ‘Houd me vast’ cursus deden. En dat is een aanrader! Het geeft je relatie echt een boost: Het contact met elkaar gaat beter. Er vallen kwartjes: ‘Oh, daarom doe ik dat’. Je begrijpt elkaar beter omdat je verwoordt wat je nodig hebt. Je krijgt praktische handvatten om een onenigheid eerder te stoppen en goed uit te praten. En natuurlijk val je ook wel eens terug in oude patronen. Niets menselijks is ons vreemd.

We gunnen het ieder koppel om deze cursus te doen. Ook als het eigenlijk best goed gaat en ook als het af en toe niet helemaal lekker gaat of als je steeds vaker het gevoel hebt elkaar niet te begrijpen. Dus eigenlijk is dit voor iedereen een goed idee! Een relatie begint met aandacht voor elkaar. Investeer dan ook zes avonden en ontdek de ander opnieuw!

Bert en Hanny Kuijer

Hieronder alvast de praktische informatie: 

Naam cursus: ‘Houd me vast’  
Duur: 6 avonden op woensdagen van 19.45 uur – 22.00 uur 
Data: 25 oktober, 8 en 22 november 2023 én  29 februari, 13 en 27 maart 2024 
Bijdrage: €50 per stel 

Je ontvangt bovendien beiden een werkboek en samen één exemplaar van het boek “Met jou en God verbonden” van Dr. Sue Johnson & Kenneth Sanderfer. 

Cursusbegeleiders: Linda en Gerjo Pasman van
Stichting Levende Liefde  

Aanmelden en vragen stellen: kan vanaf volgende week bij Hanny Kuijer. Het e-mailadres waar je aanmelding en je vragen heen kunnen, zal in de volgende nieuwsbrief staan.