God met ons

Door Vincent Koper

Een jonge vrouw krijgt haar eerste kindje, een zoon. Ze geeft hem borstvoeding, ze verschoont hem, ze ziet en geniet van hem als hij speelt, ze troost hem als hij huilt. Ze groeit in haar rol als moeder. Ze is bij hem in zijn groei van baby naar dreumes, peuter, kleuter, kind, tiener, puber, jongvolwassen en tot slot naar een volwassen man. Haar zoon is een slimme jongen en geliefd bij velen. De vrouw moet haar zoon steeds vaker missen, als hij weer weg is van huis. Mensen verzamelen zich om hem heen, om naar hem te luisteren en van hem te leren. Maar dan keren de mensen zich tegen hem. Ze doden hem. Jezus, Gods zoon. Maria een jonge vrouw, onwetend wat de toekomst brengen zou, was het die Hem voedde en Hem verschoonde. Ze was getuige van Zijn eerste stapjes, Zijn eerste lach en Zijn eerste woordjes. Zij heeft Hem in de ogen gekeken. Ze kuste Hem, hield van Hem. Jezus, de Zoon van God.

Sela heeft de tekst van ‘Mary, did you know’ erg mooi vertaald en gezongen ‘Maria had jij door’:
Maria, had je door dat jouw baby ooit zou wandelen op water? Maria, had je door dat jouw baby ooit de mensheid vrij zou maken?

 

Jij schonk dit kind het leven en Hij schenkt het weer aan jou.

Kon jij al zien hoe jouw eigen zoon je hart vernieuwen zou?

Maria, had je door dat jouw baby ooit de wereld terug zal winnen? Kon jij al zien hoe die dag zal zijn: jouw zoon als lam van God? De baby in je armen is waarlijk God met ons.