Ben je er klaar voor? 

Als iemand je deze vraag stelt zal je eerste reactie waarschijnlijk zijn: wáár voor? En dat is natuurlijk een vrij logische vraag. Een ding is zeker het gaat altijd over iets dat in de toekomst ligt. Een tentamen, een belangrijke presentatie op je werk, een sollicitatie, een kindje dat op komst is, het kan van alles zijn waar je je op voorbereidt. 

Maar vandaag stel ik je die vraag over iets dat nog veel mooier en belangrijker is dan alle dingen die hier voor zijn genoemd. Ben je klaar voor de bruiloft? Nee, niet je eigen bruiloft, of die van een broer of zus, vriend of vriendin, of misschien wel je eigen kind. Maar de grote bruiloft, die met een hoofdletter, of misschien wel allemaal hoofdletters dé BRUILOFT. De bruiloft van het Lam, van Jezus Christus, die terugkomt om Zijn bruid te halen om voor eeuwig samen te zijn.  

Ben je er klaar voor? 

Zondag hopen we hier verder bij stil te staan en na te denken over onder andere verwachting, voorbereiding, verbond, vertrouwen, versiering. Kortom, over wat het betekent de bruid van Christus te zijn. En wie is eigenlijk de bruid van Christus?  

Warme groet en graag tot zondag, 

Erwin Schuring